background

Nieuwspagina

Mei 2011
Goede zaken / AmsterdamFM

Goede Zaken is een radioprogramma dat wordt uitgezonden op AmsterdamFM. Aan bod komt nieuws over innovatieve ondernemers, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Gernout Erens, een van de bedenkers van de Wattcher werd geinterviewd. Luister hier (audio stream) het interview terug. 


Maart 2011
Smart Challenge - bespaarwedstrijd tussen 11 bedrijven

De Smart Challenge is een energie-bespaarstrijd tussen de medewerkers van 11 verschillende bedrijven. Gedurende 6 maanden krijgen 30 medewerkers van elke organisatie de kans om 2 maanden gebruik te maken van de Wattcher die inzicht geeft in het energieverbuik. Door het gebruik van de Wattcher krijgt men inzicht in het energieverbuik en kan het besparen beginnen. De organisatie waarbij de medewerkers het meest besparen komt als winnaar uit de strijd!

Deelnemende bedrijven: ABN-AMRO, Accenture, Athlon Car Lease, Eneco, Heineken, Gemeente Amsterdam (Dienst Milieu en Bouwtoezicht & Dienst Ruimtelijke Ordening), Liander, TNO, UPC en Vodafone.

Ga naar de webpagina van Amsterdam Smart City voor meer info over de Challenge.

1 september 10
Wattcher genomineerd voor Gouden Kans  2010

Innovaders is met de Wattcher genomineerd voor de Gouden Kans 2010, de prijs voor de meest innovatieve ondernemer in Noord-Holland.  De prijs is een initiatief van Syntens, gemeente Amsterdam en provincie Noord-Holland. Er is een pitch video gemaakt. De finale vindt op 14 oktober plaats.

Ga naar de website over de Gouden Kans en breng uw stem uit op de innovatie die u het meeste aanspreekt... liefst de Wattcher natuurlijk!
 

22 april 10
Wattcher wint ICT~Milieu Award

Tijdens een galabijeenkomst in de Nieuwe Kerk te Den Haag zijn de Nationale ICT Awards 2010 uitgereikt. De Wattcher is de gelukkige winnaar van de ICT~Milieu Award, de prijs voor de meest innovatieve en duurzame ICT-toepassing van het afgelopen jaar. De jury oordeelde over de Wattcher: “De Wattcher is een concreet product, met een concrete focus. Naast het vergroten van de bewustwording over energiegebruik in de eigen woning, biedt het on-line stappenplan de gebruiker concrete handvatten tot het reduceren van het eigen energieverbruik.” En: “Met de deelname aan het ICT~Milieu inzamelsysteem neemt de Wattcher ook haar producenten-verantwoordelijkheid over de hele levenscyclus van haar product.” 

20 November 09
Wattcher op TEDxAmsterdam

Vrijdag 20 november was Gernout Erens één van de sprekers op TEDxAmsterdam.  Hij vertelde het verhaal achter de Wattcher: energie op een mooie manier zichtbaar maken. 

TEDx is een inspiratiebron voor menig wereldburger vanwege de veelzijdigheid van de verhalen. Zie www.tedxamsterdam.nl.

tedxfoto2

17 Oktober 09 

Finale Dutch Design Awards

Zaterdag 17 oktober was de finale van de Dutch Design Awards. Een evenement voor het beste Nederlandse design van 2009. Het was spannend tot het einde. De Wattcher heeft de trofee helaas niet gewonnen. We konden de Wattcher in een mooie presentatie tonen, zie de foto’s voor een impressie.

dda1

dda2

dda3

dda4

4 September 09
Wattcher finalist voor de Dutch Design Awards 2009 !!!

Donderdag 3 september heeft Dutch Design Awards de finalisten van 2009 aangekondigd. Het product de Wattcher is een van de drie finalisten in de categorie Consumentenproduct.
Daar zijn we trots op! Op zaterdag 17 oktober zal de finale plaatsvinden. De winnaars worden dan bekend gemaakt. Zie ook www.dutchdesignawards.nl


09 - 09 – 09
Dag van de Duurzaamheid

Barbara vertelt in het radioprogramma OBA live over haar ervaringen met de Wattcher. Ook wordt de Wattcher ingezet bij de Zaanstrijd, een energiebesparingswedstrijd tussen Oost-
en West-Knollendam. Lees meer op www.zaanstrijd.nl

3 Juni 09
Nieuwe site online

28 mei 09
Minister Cramer ontvangt Wattcher. 

14 april 09
Nieuwsbrief Marcel Wanders geeft veel reacties!

Link: Nieuwsbrief Marcel Wanders

14 april 09
Amsterdam wint Strijd om Watt!

Link: http://www.strijdomwatt.nl

28 maart 09
Launch party van de Wattcher

28 maart 09
Start van de Strijd om Watt