Wattcher

Energie wat is dat nu eigenlijk? Wat is je verbruik? Hoe komt dat? En waar kun je besparen?

Met de Wattcher Display ontdekt de gebruiker hoe hij of zij kan besparen. De Wattcher display laat op een mooie manier zien wat je aan stroom verbruikt in het hele huis. Op het moment dat er apparatuur wordt ingeschakeld, gaat het getal (aantal Watt’s) op de Wattcher omhoog en andersom. Dit inzicht in verbruik maakt mensen van jong tot oud bewust over het energieverbruik. Gaandeweg leren mensen waar de bespaarkansen zitten. Oude gewoonten maken plaats voor nieuw gedrag. De ervaring leert dat kleine veranderingen, groot verschil kunnen maken.

Projecten met de Wattcher
De Wattcher wordt sinds 2009 ingezet bij tal van energiebespaarprojecten, zoals energy challenges. De gemiddelde besparing ligt tussen de 10 en 20%. Dit geeft niet alleen een goed gevoel, het levert ook nog eens geld op én draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Installatie
De Wattcher is zo ontworpen dat de gebruiker deze zelf kan installeren. In de meterkast wordt een zender op de meter geïnstalleerd. Deze stuurt een signaal (radio) door naar de Wattcher Display.

Het design is van de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders.